Zo kies je het juiste behang!

Zo kies je het juiste behang!

Behang wordt steeds populairder! Door middel van behang aan te brengen in een ruimte kun je een specifieke sfeer creëren. Maar hoe kies je nu het juiste behang uit? Je moet weten waar het bij past, of je een rustig of druk behang uit moet kiezen en een behang dat je niet al zat bent na 1 jaar. Lees verder en we zullen je een aantal tips geven!
 
SFEER
Denk aan de ruimte en wat je daar mee wil creëren. Je kiest bijvoorbeeld geen mega drukke print voor in de slaapkamer, want hier moet de kamer juist rust uitstralen.
Hoe zorg je voor rust? Kies dan een behang met een wat grotere ruimtelijke print met gedempte kleuren zoals Gold Rush en Be Concrete, of juist een printje wat heel klein en verfijnd is.
Wil je de ruimte wat levendiger maken? Dan kun je kiezen voor opvallendere kleuren en drukke prints, zoals ons Lunar Jungle fotobehang.
 
 
RUIMTELIJK
De grootte van een ruimte is bepalend voor de print op het behang. Voor een kleine kamer kun je beter kiezen voor een verfijnde print, kijk naar onze Misty Blush. Dit laat de ruimte groter lijken doordat je gebruik maakt van allerlei kleine vormen. Als je een grote vorm gebruikt neemt dit meteen ook veel ruimte in, hierdoor is er ook geen ‘plek’ meer over voor je meubels.
Een grote kamer profiteert juist van een behang zoals Ethnic Fantastic of Love me Wild, deze prints hebben grote vormen! Het wordt er huiselijker van en knus.
 
 
TIJDLOOS
Behangen is een klusje wat je graag maar één keer doet, in plaats van drie keer per jaar. Daarom is het belangrijk om meteen een behang uit te kiezen waar je niet snel uitgekeken op raakt. Een aantal vaste richtlijnen hiervoor zijn natuurlijke prints, rustige kleuren, bijvoorbeeld pastel en minimalisme.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn Dream Come True, Marble Mania and Flora & Fauna.
Hopelijk hebben we je zo een eind op weg kunnen helpen en weet jij nu precies welk behang waar hoort. Neem eens een kijkje bij ons fotobehang, want bij Mello Mello hebben we voor ieder wat wils!
Terug naar blog