Woontrends 2023: de 4 grootste trends!

Woontrends 2023: de 4 grootste trends!

Als je over trends praat dan weet je dat er jaarlijks tientallen trends zijn die komen en gaan. Wij bespreken hier een aantal belangrijke en grotere woontrends van het jaar 2023. Nog maar 2 maanden voor het einde van 2022, dus tijd om vast op zoek te gaan naar inspiratie voor het nieuwe jaar.
 

BUITEN naar BINNEN

Na een lange coronaperiode waarbij wij allemaal te lang binnen hebben gezeten, heeft iedereen behoefte aan meer groen en de natuur. Doordat we veel binnen werken en weinig buiten komen, is het de nieuwe trend om alles van buiten naar binnen te halen! Dus haal de planten maar naar binnen. Geen groene vingers? Haal de planten dan naar binnen door middel van een behang met jungleprint of kleurrijke bloemen!
 
Jungle behang in de eetkamer.

DUURZAAMHEID

Om in te haken op de vorige trend is het gebruiken van planten en natuurlijke materialen lekker duurzaam! Deze trend is niet nieuw, maar het is er een om te blijven. Door gebruik te maken van duurzame meubels heb je er veel langer plezier van omdat ze kwalitatief beter zijn en een langere levensduur hebben dan producten die worden gemaakt voor massaproducties. Deze trend is ontstaan doordat recyclen steeds makkelijker wordt en mensen geen geld meer willen investeren in massaproductie. Onze dekbedovertrekken worden bijvoorbeeld op zo’n manier geproduceerd dat we onze ecologische voetafdruk steeds meer verkleinen.
 Kleurrijke bloemenprint
Wil je niet in een keer een investering doen in een wat duurder duurzaam product? Wat ook duurzaam is, is tweedehands winkelen! Ga naar je dichtstbijzijnde tweedehandswinkel en kijk of je hier meubels of decoratie een tweede leven kan geven. Je kan het natuurlijk in een nieuw jasje steken door een likje verf eroverheen te gooien of er bijvoorbeeld wat latjes op te plakken!
 

GEEN WIT

Witte muren zijn echt een no go voor deze trend. Wit is natuurlijk een veilige optie en jarenlang een echte trendsetter geweest, maar we willen geen leegte meer zien. Juist het gebruik van kleur in je huis is helemaal hét in 2023! Hoe kan je dit nou bereiken? Trek bijvoorbeeld het behang door in de hele kamer of verf je plafond in een leuk kleurtje! Heb je dan ook nog lege ruimtes op de muur? Hang dit dan vol met fotolijstjes, prachtige kunstwerken of onze gave muurcirkels!
Dus klussen maar!
 
Woonkamer die helemaal grijs is.

OPVALLENDE PRINTS EN ELEMENTEN

De woonstijlen scandinavisch en minimalistisch hebben de laatste tijd de overhand genomen, maar in 2023 gaan we het helemaal anders doen. Het is tijd voor Art Deco en Bohemian! Een behang met een gek en fel printje op de muur in combinatie met twintig sierkussens en een groot vloerkleed, het kan dit jaar allemaal!
 
Een paar voorbeelden van deze stijlen zijn geometrisch vormen die je combineert met rijke en diepe kleuren, weelderige printjes op een kussen en franjes aan het kleed met een leuk dierenmotief erop. Kenmerkend voor deze stijlen zijn de buitenlandse invloeden die we meenemen vanuit Azië, Zuid-Amerika en Afrika.
 Luipaardprint, bloemprint, paisleyprint
 
Goed, wij hebben nu genoeg inspiratie om ons brein te laten kraken en gaan er meteen mee aan de slag! Weet jij al wat je wil gaan veranderen?
Terug naar blog